The site is currently CLOSED!
Please try again at a later date.

Chili szószok akciósan 20% árengedménnyel.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/639-2408

Trinidad Scorpion Moruga chili paprika mag /10 szem

Trinidad Scorpion Moruga (Capsicum Chinense)

A Trinidad Scorpion Moruga chili Trinidad és Tobago szigeteiről származik.

Hivatalosan 2012. február 6-án jelentették be a Chile Pepper Institute vezetői vacsoráján, hogy 2 009 231 Scoville-egységet ért el. ÚJ VILÁGREKORD! 

A Trinidad Scorpion Moruga tesztelésének átlagos SHU értéke együttesen 1 207 764 Scoville-egység volt. Tehát amit termesztesz, az akár 2 000 000 fölé is emelkedhet, de valószínűleg ennél alacsonyabb lesz. Ugyanaz, mint más rekordok. A rekordok mindig a legmagasabb számot mutatják, de ez nem a norma vagy az átlag.

Nem tudjuk, miért, de ezt a chilit Moruga kerületről nevezték el, amely Trinidad déli partvidékének középső részén, a Trinity Hills nyugati végén fekszik. Victoria megyében található. Furcsa módon ez az a terület, ahol Kolumbusz Kristóf először szállt partra. Ezt a chilit Trinidadon és Tobagón is termesztik.

Általában nem növeszt olyan kis karcsú farkat, mint a Trinidad Scorpion. A termések is általában nagyobbak, mint a Trinidad Scorpioné, és alakjuk és méretük egységesebb, mint a legtöbb trinidadi superhot fajtáé. A külső héj felülete általában érdes.

Ezek a chilik tele vannak kapszaicinnel, és a paprika felvágása után valóban láthatjuk, hogy cseppek képződnek az extra vastag méhlepényszöveten. Az ízét gyümölcsösnek és virágosnak írják le, a csípősségérzet még sokáig tart az evés után. A növények átlagosan több mint egy méter magasak és nagyon termőképesek.

Mennyiség
10 szem
Latin név
Capsicum chinense
1 270 Ft
Bonus point : 25.4 Ft
Details

Rekordcsípőssége 2 009 231 SHU

Átlagos csípőssége 1 207 764 SHU

Info
Brand:
M-Garden
Article No.:
scomoru